Nemocnica s poliklinikou bude mať nového prevádzkovateľa

27.11.2009 Medzilaborce

Medzilaborce 27. novembra (TASR) - Mestské zastupiteľstvo v Medzilaborciach na svojom poslednom zasadnutí schválilo prenájom nehnuteľného a hnuteľného majetku nemocnice s poliklinikou neziskovej organizácii Vranovská nemocnica.
Transformáciou pod väčší zdravotnícky celok plánuje miestna samospráva okrem iného zvýšiť pre občanov regiónu kvalitu zdravotnej a sociálnej starostlivosti.
\"Medzilaborecká nemocnica podobne ako aj nemocnica v Stropkove bude včlenená do organizačnej štruktúry našej nemocnice, \" povedal dnes pre TASR výkonný riaditeľ Vranovskej nemocnice Norbert Schellong. Ako dodal, k tomuto aktu by malo dôjsť k 1. januáru 2010, ak sa v priebehu decembra podarí procesne zrealizovať všetky potrebné úkony. \"V prvej fáze by malo dôjsť k stabilizácií zariadenia po ekonomickej stránke, pretože hospodárska situácia v nemocnici nie je dobrá, \" konštatoval Schellong. Ako dodal, efektivita v nemocnici nebola v minulosti dobre nastavená a v zariadení absentovala jasná vízia do budúcna.
V súvislosti s prehodnotením organizačnej štruktúry zamestnancov nemocnice v Medzilaborciach Schellong nepredpokladá výraznú redukciu pracovných miest. \"Čo sa týka zdravotného personálu neplánujeme znižovanie stavu zamestnancov. V prípade administratívneho aparátu sa môže stať, že z hľadiska prepojenia organizačnej štruktúry bude zopár pracovníkov z Medzilaboriec nahradených pracovníkmi z Vranova nad Topľou, \" dodal Schellong. Do nového zariadenia plánuje nové vedenie dostať nových lekárov. \"Naša investícia sa bude niesť v duchu stabilizácie personálu, pretože sú tam momentálne lekári na hranici produktívneho veku, \" uzavrel riaditeľ Vranovskej nemocnice.
Budúci prenajímateľ zdravotníckeho zariadenia konštatoval, že okrem investície do tepelného hospodárstva si nemocnica v Medzilaborciach nevyžaduje zásadné investičné potreby.
 

Vyberte región